Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els candidats de CiU de Tarragona i Lleida no han intervingut al Ple del Parlament aquesta legislatura

|

- Publicitat -

Els que més

Qui més ha intervingut als plens i a la Comissió Permanent és el president del Parlament, Ernest Benach, amb 962 intervencions i el segueix el president, José Montilla, amb 652. Així mateix, el parlamentari sense càrrec que més ha participat ha estat el de Ciutadans José Domingo amb 494 intervencions. 30 dels 135 diputats (el 22,2%) ha intervingut entre cap i 10 vegades en els plens i en la Diputació Permanent.

Publicitat

El parlamentari de CiU que més ha intervingut aquesta legislatura en plens o en la l’única Diputació Permanent ha estat Josep Rull amb 165 intervencions, seguit en aquest moment pel president de la federació nacionalista, Artur Mas, amb 161.

Entre els diputats del PSC que també són membres del Govern, els que més han participat han estat fins ara el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, amb 157, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal amb 110. Entre els parlamentaris sense càrrec al Govern, qui més ha intervingut ha estat la membre de la Mesa del Parlament Lídia Santos i ho ha fet en 83 ocasions; la segueix el diputat Roberto Labandera amb 77 intervencions. El grup dels socialistes catalans van decidir que la pregunta al president de la Generalitat, José Montilla, en la sessió de control la fessin diferents diputats del grup parlamentari.

Dins del grup d’ERC segueix a Benach Patrícia Gomà amb 108 intervencions. Del grup del PP català, qui més ha parlat ha estat el líder del grup parlamentari, Daniel Sirera, amb 166 ocasions, mentre que al grup d’ICV-EUiA, qui més ha estat el dirigent del partit Jaume Bosch, amb 165 intervencions. El conseller d’Interior, Joan Saura, ho ha fet en 184 ocasions.

Els que menys

La resta de parlamentaris de CiU que no han fet cap intervenció són Xavier Dilmé, Anna Miranda, Joan Recasens i Jordi Cuminal. Jordi Cuminal tampoc ha intervingut en cap plenari, però va ser nomenat parlamentari el 25 de setembre del passat any en substitució de l’escó de Ramon Camp. Tres parlamentaris del PSC, d’un grup de 37, han parlat en una ocasió cada u aquesta legislatura i han estat Teresa Estruch, Josep Casajuana i l’exconsellera de Cultura en la passada legislatura i actual parlamentària Caterina Mieras. Qui menys ha participat per Esquerra ha estat la parlamentària Maria Àngels Cabasés amb 10 intervencions. D’ICV-EUiA qui menys ha intervingut ha estat la diputada Dolors Clavell, amb 38. També és sorprenent que qui menys ha intervingut per part del Partit Popular sigui la seva actual portaveu parlamentària, Dolors Montserrat amb 14.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut