Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Govern basc demana que s’arxivi el cas Egunkaria

El Govern basc ha demanat que s’arxivi el procés judicial del cas ‘Egunkaria’, ja que entén que aquesta seria una decisió judicial que ‘corregiria una actuació injusta basada en un impuls polític que mai s’hauria d’haver donat’. El Govern basc ha fet aquesta declaració oficial en el sisè aniversari del tancament d’aquest diari basc, i ha aprofitat també per denunciar uns fets i una forma d’actuar ‘que mai hauria d’haver passat en democràcia’. Avui s’ha convocat una concentració per recordar el tancament del diari.

Redacció
Redacció 20/02/2009

Segons el Govern basc, el tancament del diari Egunkaria es va donar ‘des d’un impuls polític que superava la potestat d’orientar la política criminal a través del ministeri fiscal’. A més, ha afegit el govern basc en la seva declaració: ‘Es va actuar en base a acusacions sense proves, condemnant sense judici. Es va actuar des de prejudicis derivats d’un àmbit extrajudicial, prejutjant no només a persones, sinó també a una entitat, des de la presumpció de culpabilitat’. Mitjançant el tancament preventiu d’Egunkaria, segueix la declaració del Govern basc, es va jutjar com a culpable un mitja de comunicació, malgrat que en la pròpia filosofia política, en els països democràtics es necessiten proves contundents per obrir un simple procediment contra la premsa, que simbolitza la llibertat en si mateixa’.

Per tot això, conclou la declaració del Govern basc, ‘des de l’absolut respecte a l’autonomia del poder judicial, volem manifestar que arxivar la causa constituiria una decisió judicial que contribuiria a corregir una actuació injusta basada en un impuls polític que mai s’hauria d’haver donat’.