Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Sirera repta ERC i CiU a presentar una moció de censura a Montilla

El president del PPC, Daniel Sirera, ha manifestat aquest dilluns que ‘si ERC i CiU fossin conseqüents i coherents’, després de participar conjuntament en la marxa del dissabte organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir, ‘haurien de presentar una moció de censura contra els PSC i José Montilla. Sirera ha fet èmfasis que ‘sis conselleres del Govern van participar en la marxa que anava en contra dels plantejaments’ del president de la Generalitat. Sirera ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Comitè Executiu del PPC i abans d’acudir a la concentració a la Plaça Sant Jaume per condemnar l’atemptat d’ETA.

Redacció
Redacció 04/12/2007

En aquesta reunió els dirigents populars han fet referència a la manifestació del passat dissabte. ‘Els organitzadors de la protesta es van aprofitar de la ràbia per reclamar la independència de Catalunya’, ha declarat Sirera, qui ha demanat als partits que van participar a la protesta ‘que deixin d’enganyar a la gent’.

En aquest context, ha ressaltat que els catalans ja tenen el dret a decidir i ho varen fer quan van decidir que José Luis Rodríguez Zapatero fos el president espanyol. De fet, ha assenyalat que molts dels participants en la marxa eren favorables a que Zapatero sigui president del govern espanyol. El president del PPC ha apuntat que ‘aquesta manifestació no resolt els problemes de les infraestructures a Catalunya’.

Sirera també ha criticat als socialistes catalans quan ha fet referència a les declaracions del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. El PSC ‘té molt poca vergonya per haver dit que si governés el PP anirien a aquesta manifestació’. ‘Això posa de manifest quina és la seva alçada política i que són molt irresponsables’, ha declarat.

El líder del PPC també ha mostrat la seva sorpresa perquè el primer acte electoral de Josep Antoni Duran i Lleida, com a candidat de CiU a les eleccions estatals, ‘va ser a favor de la independència de Catalunya’. Acte seguit, Sirera ha admès que era complicat ‘arribar a un acord amb una CiU que està defensant la independència de Catalunya’ després de les eleccions estatals. ‘No retirarem el recurs davant del Tribunal Constitucional a l’Estatut’, ha sentenciat Sirera, responen així la petició que va fer el president de CiU, Artur Mas.