Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Sirera presidirà el PP català i el grup del Parlament

El Comitè executiu del PP de Catalunya ha nomenat Daniel Sirera, fins ara secretari executiu de comunicació de la formació, nou president del PP català, després que Josep Piqué dimitís dijous d’aquest càrrec. Sirera serà, a més, el nou president del grup popular en el Parlament, responsabilitat que fins ara també exercia Piqué. El nou president s’ha estrenat minimitzant la crisi i culpant-ne al dimitit Piqué, dedicant només paraules elogioses cap a Ángel Acebes.

Redacció
Redacció 23/07/2007

Després d'”agrair” a Piqué el seu treball al capdavant del partit, Sirera ha remarcat en roda de premsa que el PP català “tanca de manera immediata la crisi” que es va obrir quan va dimitir el fins ahir president dels populars a Catalunya.

El nou president del PP català també ha admès que el seu partit “segurament” no ha estat “a l’altura” en alguns moments, i ha mostrat la seva voluntat que “això canviï”. “Faré el que estigui en les meves mans perquè el PP sigui útil també a Catalunya”, ha assegurat.

Pel que fa al fins ara vicesecretari general del PP català, Francesc Vendrell, que ha deixat aquest càrrec després de la dimissió de Piqué, ha assegurat que, de moment, seguirà com a diputat.

El detonant va ser Piqué, no Acebes

En una de les seves primeres declaracions com a president del PP Català, Daniel Sirera, ha afirmat que “el detonant de la crisi no va ser Acebes. Va ser Josep Piqué”.
Per Sirera, Acebes “va venir [a Catalunya] a nomenar els coordinadors de campanya i ja està”.

Quan se li ha preguntat qui és la seva mà dreta, només ha dit tenir el suport del secretari general, Rafael Luna; del coordinador general, Xavier García Albiol; dels coordinadors de campanya; dels dirigents territorials, i de “la cosa més important: dels 3.000 militants”.

Sirera descarta presentar-se a les eleccions generals per Barcelona, i se centrarà a Catalunya, liderant el partit i el grup parlamentari, segons fonts del partit.

El currículum

El president del PP català en substitució de Josep Piqué, Daniel Sirera i Bellés (Badalona, 30 de juliol de 1967), era fins ara secretari executiu de Comunicació del PP de Catalunya i portaveu adjunt del grup popular en el Parlament. És llicenciat en Dret i, des del 1995, diputat de la cambra catalana, on forma part de la Junta de Portaveus i de les comissions de Justícia, Reglament, Peticions i Control d’Actuacions de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

Ha estat president de les Noves Generacions (NN.GG) -les joventuts del partit- a la província de Barcelona, i vicesecretari nacional de l’agrupació juvenil. A més, ha format part de la Junta Directiva Nacional del PP i ha exercit els càrrecs de vicecretari general d’Acció Política i Organització del PP català, i també el de regidor a l’Ajuntament de Barcelona.

El nou president del PP català és membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona, que li va atorgar la medalla d’Honor pel seu laboral en el torn d’ofici. També va rebre, de la Generalitat, la Medalla de Protecció Civil de Catalunya en la categoria de bronze.

Relacionats