Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Sirera diu que el PPC ja es va “refundar” l’any 1991 i que ara toca treballar perquè Rajoy guanyi les eleccions

La ‘refundació del PPC’ sembla que pot ser tan polèmica com la que proposa Convergència. En resposta a les declaracions de Montserrat Nebrera que recollíem ahir, el president del PPC, Daniel Sirera, ha dit que el partit ja es va ‘refundar’ l’any 1991 i que ara el que els toca fer és treballar perquè Mariano Rajoy guanyi les eleccions estatals, responent així les declaracions que dimecres va fer la diputada del PPC, Montserrat Nebrera, proposant una ‘refundació’ del partit. Sirera diu que ‘entén’ les declaracions de Nebrera, en el sentit que ‘vol contribuir a fer del PP un partit de govern a Catalunya’. Sirera ha dit que considera que el que volia fer Nebrera és ‘llençar un missatge a la societat catalana de que hi ha un partit que sap el que ha de fer i que està treballant per aconseguir-ho’. També ha carregat contra la Conferència Nacional d’Esquerra d’aquest cap de setmana.

Redacció
Redacció 19/10/2007

En un altre ordre de coses, Sirera ha explicat que no espera ‘res de bo per Catalunya’ de la reunió executiva d’ERC d’aquest dissabte. El dirigent popular ha afegit que ERC està defensant l’avançament cap a un referèndum d’autodeterminació, cosa que seria ‘tremendament perjudicial’ pels interessos dels catalans. Sirera considera que no hi ha res més profundament ‘anticatalà’ que ‘defensar els interessos de Catalunya i trencar els nostres vincles sentimentals i econòmics amb qui representa el nostre principal mercat’. El president del PP ha dit també que ‘tot allò que vagi adreçat a separar-nos d’Espanya és un atac frontal als interessos dels catalans’. En aquesta línia, Sirera ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, de donar la seva ‘aprovació’ perquè el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira treballi des dels ‘despatxos de la Generalitat’ per aconseguir fer el referèndum d’autodeterminació.

Les crítiques de Sirera també han arribat fins al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha instat a que prioritzi la seguretat dels treballadors del TGV i els usuaris del servei públic de Rodalies per davant de la seva promesa electoral de fer arribar aquest tren a Barcelona el 21 de desembre. Sirera ha fet aquestes declaracions als Pallaresos (Tarragonès), en una visita a la residència Nostrallar.