Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Sirera diu que el PP no ha dit “mai” que ETA estava rere dels atemptats de l’11-M

El president del PPC, Daniel Sirera, ha negat aquest dimarts que cap dirigent del PP hagi defensat durant els últims anys que ETA estava darrere dels atemptats de l’11-M. ‘No ho hem dit mai’, ha assegurat Sirera, que ha afegit que ha ‘buscat a l’hemeroteca’ declaracions del secretari general del PP, Ángel Acebes, per veure si parlava de la ‘teoria de la conspiració’, i que no n’ha trobat. ‘Després que Acebes va dir que s’havia obert aquella línia d’investigació’, ha afegit, ‘no he tornat a sentir a parlar d’ETA mai a cap dirigent del PP’. Zaplana ha anat més enllà, tenint la barra d’assegurar que ‘qui manipula és el PSOE’.

Redacció
Redacció 31/10/2007

Sirera ha dit que ‘fer preguntes parlamentàries sobre l’atemptat més gran de la història d’Espanya no és alimentar cap teoria’, sinó que és ‘voler saber què va passar’.

Zaplana diu que qui “manipula” és el PSOE

Per la seva banda el portaveu parlamentari del PP, Eduardo Zaplana, ha assegurat que el PP no ha avalat la teoria de la conspiració de l’11-M, sinó que ‘sempre ha buscat la veritat’ respecte al cas. Segons Zaplana, ‘els únics que estan intent manipulant i instrumentalitzar la decisió judicial són el govern i el partit socialista’, i les acusacions contra el PP ‘tan sols posen de manifest els nervis i la capacitat de manipulació que sempre ha acompanyat el govern i el partit socialista’.

Zaplana ha fet aquestes manifestacions 24 hores abans que l’Audiència Nacional doni a conèixer el veredicte del judici contra els acusats de l’atemptat més sagnant de la història espanyola.

Segons ha afirmat, el govern espanyol ha manipulat de forma ‘permanent’ a l’entorn d’aquesta qüestió i ‘sempre’ ha volgut fer ‘estratègia política’ amb l’atemptat, com ‘ho va fer entre l’11 i el 14-M’.