Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Sirera acusa Saura de “mentir” o de “no saber què està passant a Catalunya”

El president del PPC, Daniel Sirera, considera que el conseller d’Interior, Joan Saura, o bé ha mentit amb relació a la detenció de suposats terroristes o bé ‘senzillament no sap el que està passant a Catalunya en matèria de seguretat’. Sirera ha qualificat de ‘preocupant’ que Saura assegurés dimecres al Parlament que no hi havia objectius definits ni cap indici d’atemptat imminent amb relació a la detenció de catorze persones dissabte per presumpte vinculació amb el terrorisme islàmic. ‘No pot ser que després d’això surti el mateix jutge dient que estaven preparant un atemptat terrorista per al cap de setmana passat’, ha criticat Sirera. ‘Creiem que el responsable d’Interior de Catalunya ha de ser algú que no menteixi o que tingui la informació adequada per garantir la seguretat de tots els catalans’, afirma Sirera, que ha recordat que des del PPC ja fa ‘molt temps’ que critiquen Saura ‘per la seva ineficàcia’.

Redacció
Redacció 25/01/2008

‘Sempre hem cregut que no és el millor conseller d’Interior per Catalunya’, ha criticat Sirera. En aquest sentit, ha afirmat que no demanen la dimissió de Saura, però exigeixen al president de la Generalitat, Jose Montilla, que ‘trenqui el silenci’ i doni explicacions sobre què fa el Govern en matèria de seguretat i detalli ‘a què dedica el seu temps el conseller Saura’. ‘És absurd demanar la seva dimissió, però sí que exigim al president de la Generalitat que assumeixi el seu paper i doni explicacions’, ha reclamat. Sirera critica que, després del desplegament dels Mossos d’Esquadra, ‘no pot ser que el conseller no sàpiga què està passant en matèria de seguretat’.

Sirera titlla la situació de ‘greu’ i ‘preocupant’. Per aquest motiu, diu que espera que la resposta de Montilla sigui ‘immediata’ i expliqui als ciutadans en quina situació de seguretat es troba Catalunya. Li exigeix que ‘assumeixi el seu paper com a representant dels catalans’ i sigui l’encarregat d”apaivagar l’alarma social’ que, segons ell, s’ha creat. ‘Els catalans ens mereixem estar segurs i conèixer què està passant’. Amb aquesta afirmació Sirera reclama a Montilla que sigui qui ‘doni la cara’ per Saura i faci públic quina tasca duu a terme Interior.

Sirera ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet aquest dijous a Girona i Salt on ha donat suport a la candidata de la demarcació per les pròximes eleccions generals, Alicia Sánchez Camacho. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que és ‘la millor llista i la millor candidata per Girona’ perquè durant anys ‘ja ha treballat per l’interès dels catalans i sobretot dels gironins des del partit’.