Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

S’intensifica la crida pel vot exterior el 27-S en previsió de les traves espanyoles

(ACN).- La Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat ha començat una campanya informativa per explicar als catalans residents a l’exterior les diferents opcions per votar en les eleccions del 27-S. Segons el govern català, l’actual procediment fixat per la Llei Orgànica del Règim Electoral General és “poc funcional i subjecte a retards administratius, raó per la qual, a efectes pràctics, pot esdevenir restrictiu i desincentivador del vot”. Els obstacles espanyols podrien impedir a algun català votar la independència, com fa tres anys. 

Redacció
Redacció 01/04/2015

La informació ha d'arribar a tothom

L’executiu de Mas vol difondre tota la informació disponible “amb la màxima antelació possible” perquè els catalans que viuen a l'exterior n'estiguin informats i “puguin ser previsors” amb els tràmits administratius que hauran de fer per poder votar. Totes les explicacions pertinents es vehicularan a través de la pàgina web de la Secretaria d’Afers Exteriors, de les xarxes socials del govern i de les delegacions de la Generalitat. També s’enviaran als que estiguin donats d'alta al Registre de Catalans i Catalanes Residents a l'Exterior, creat el maig de l'any passat, així com a les comunitats catalanes de l'exterior i altres xarxes de catalans al món. L'objectiu és que la informació circuli per tots els racons del món on hi hagi catalans. 

El frau dels comicis de 2012

Tal com va explicar el directe!cat  fa uns dies, són moltes les irregularitats que es van registrar a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. El secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, també les té presents, ja que ha recordat que només van votar 9.538 catalans a l'exterior en les passades eleccions al Parlament, un 6,7% dels que podien fer-ho, un baix percentatge de participació que contrasta amb el 67,76% de ciutadans que van votar de forma presencial. Això “evidencia” ha dit, que “cal activar mesures d'informació per tal de garantir que tothom que vulgui votar ho pugui fer”.