Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

S’inicia una campanya per tenir un Hotmail en català

El català està molt viu a internet, i així ho demostren dia a dia els diferents webs de qualitat que surten a la xarxa i les elevades visites que reben. Tot i això, el servei que ofereix Microsoft a internet a través del portal Hotmail no està en català però sí en d’altres llengües menys parlades. Ara, Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya per tenir un Hotmail en català i ha comprat el domini hotmail.cat.

Redacció
Redacció 26/07/2007

No és broma, ja existeix hotmail.cat . Però no és que hotmial hagi decidit finalment incloure al català a la llarga llista d’idiomes als quals si ha traduit el seru servei d’internet, sinó que la Plataforma per la Llengua ha comprat el domini hotmail.cat. Si hi entreu prodreu veure el text que explica coses com que “el català té una gran presència a la xarxa en nombres relatius i absoluts: així, representa la 19a. llengua mundial en pàgines web per parlant i la 26a. en nombre absolut de pàgines web”.

Amb l’objectiu de pressionar a Microsoft, la Plataforma per la Llengua explica al web que “els titulars de hotmail.cat estan disposats a cedir aquest domini a l’empresa, en el moment que hagi assolit els nivells de normalització lingüística adients i que pertoquen a la comunitat lingüística catalana, en igualtat de condicions amb la resta de comunitats lingüístiques comparables”.

La resposta

En resposta a aquesta acció, Carles Grau, director de Microsoft Catalunya, troba injust el retret, perquè Microsoft ha fet molta feina en favor del català dins les noves tecnologies. En declaracions a vilaweb, Grau assegura que fa temps que treballen en una versió catalana de Hotmail, i no sols de Hotmail, sinó també del servei de missatgeria instantània MSN Messenger; tant és així que d’ací a dos mesos o tres, ha dit, tindrien enllestida la traducció de l’un i de l’altre.