Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Sindicats i estudiants es manifesten a Barcelona contra la retallada del batxillerat nocturn

Desenes de professors i estudiants s’han manifestat aquest dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la retallada de l’oferta de batxillerat nocturn que ha anunciat el Departament d’Educació de cara al curs que ve. Els portaveus dels sindicats que han participat en la protesta, convocats pels sindicats Ustec, Aspepc-SPS i CGT, han coincidit a valorar aquesta retallada com una mesura que implicarà la supressió progressiva d’aquesta modalitat d’estudis. Es queixen, també, del fet que Educació hagi anunciat tant la supressió inicial com la rectificació que contempla la continuïtat d’aquests estudis sense haver comptat amb l’opinió dels centres i dels estudiants.

Redacció
Redacció 07/05/2008

El portaveu del sindicat de professors Ustec, Narcís López, ha afirmat en referència a l’anunci que aquest dimarts han fet els Serveis Territorials del Vallès de passar de sis a dos centres que ofereixen batxillerat nocturn, que si aquesta mesura es fa extensible a tot Catalunya, amb només un sol curs es perdran dos terços de l’oferta que hi ha actualment en una quarantena de centres arreu del territori. Segons ell, això implicaria una supressió ‘amb terminis’ d’aquesta modalitat d’estudis.

Els estudiants que han participat en la protesta clamaven frases com ‘a l’hora de sopar, fem català’ o ‘que no ens canviïn un professor per ordinador’ per reclamar la continuïtat d’aquests estudis. En aquest últim cas, fent referència a la modalitat de batxillerat a distància que ofereix l’Institut Obert de Catalunya. Els portaveus dels estudiants que han parlat durant la manifestació han coincidit amb els portaveus d’Ustec en afirmar que la mesura de la retallada portarà cap un desmantellament progressiu del batxillerat en horari nocturn.

El sindicat Ustec participarà aquest dimecres en una reunió amb el Departament d’Educació per tal d’intentar arribar a un acord i de moment no preveu desconvocar la vaga de professors que hi ha convocada pel proper 14 de maig.