Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Els ‘Sindicalistes per la sobirania’ reivindiquen un marc català de les relacions laborals

El món sindical no és aliè a la necessitat de més sobirania. La plataforma Sindicalistes per a la Sobirania, vinculada a Sobirania i Progrés, proposa de cara a l’1 de maig un marc català de relacions laborals.

Redacció 30/04/2007

La voluntat de Sindicalistes per la Sobirania és crear una nova eina per articular el sindicalisme en clau sobiranista, des de la base, amb adhesions individuals de treballadors amb afiliació, per tal de fer créixer entre la classe treballadora organitzada la necessitat i el debat per obtenir plenament el marc català de relacions laborals .

Segons el manifest que promouen de cara a l’1 de maig afirmen que “La lluita global dels treballadors és també la lluita per la justícia social i la llibertat dels pobles” i aposten per “la constitució real d’un marc català de relacions laborals”, ja que, segons ells, “ens cal anar més enllà del marcs normatius i legals actuals”. “No n’hi ha prou d’aplicar l’Estatut del 18 de juny; falta que Catalunya i els altres territoris dels Països Catalans puguin legislar i gestionar la prestació d’atur, les pensions i la gestió íntegra de la Seguretat Social, la capacitat de legislar en temes sociolaborals… ” expliquen al manifest.

Els sindicalistes per la sobirania creuen que als treballadors i treballadores els cal un IPC català i una política salarial i de pensions que garanteixi un poder adquisitiu real al cost de la vida al nostre país, i reivindiquen la sobirania nacional per un sistema de prestacions socials i d’estat del benestar adequat a les necessitats bàsiques.

El grup impulsor de la iniciativa està format per membres dels cinc principals sindicats catalans: Són Noel Climent, secretari general de CCOO a SONY, Sergi Perelló, secretari d’Organització de la Intersindical-CSC, Cesc Poch, secretari general de la UGT de Catalunya a Osona, Moisés Rial, treballador de Pirelli, delegat de la CGT i Josep Maria Sans, delegat sindical a l’ICS de IAC-CATAC.