Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

S’incorpora la primera dona entre els 45 nous bombers del cos de Barcelona

El Cos de Bombers de Barcelona ha incorporat aquest dijous 45 nous professionals, entre els quals hi ha la primera bombera de la ciutat, Miriam Galisteo, de 31 anys. Després de superar les proves d’accés, els nous bombers han de passar un període de formació a l’Escola de Seguretat i Protecció Civil i després passaran a formar part del cos, format per 763 persones, de les quals 639 són bombers i la resta personal de direcció i suport. La incorporació d’aquests membres, d’una mitjana de 27 anys, compleix la voluntat de l’Ajuntament d’ampliar i rejovenir el cos, que ara té una mitjana de 45 anys.

Redacció
Redacció 07/09/2007

Al parc de l’Eixample, situat al carrer Provença, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha donat la benvinguda aquest dijous als 45 nous membres del servei d’extinció d’incendis i emergències, que avui han recollit el seu uniforme per començar un període de formació i adaptació a aquest prestigiós cos de salvament de la capital.

Després de felicitar els nous agents i recordar-los que la ciutat els exigirà molt perquè el cos de bombers està ‘molt professionalitzat’, l’alcalde també ha felicitat al nou director dels bombers, Joan Pedreny, recentment nomenat, de qui ha lloat el coneixement que té de la organització des de la base.

Tot i que ha intentat evitar els mitjans de comunicació per no sobresortir entre els companys de promoció, la primera bombera de Barcelona no ha pogut escapar-se dels periodistes i ha afirmat que les proves d’accés a aquesta professió són difícils però ‘amb força de voluntat i l’ajuda dels companys’ se superen.

Des del 2004, l’Ajuntament de Barcelona està incorporant com a mínim una trentena de bombers a l’any amb la intenció de rejovenir el cos, que té més de 140 anys d’història i que mai havia comptat amb una dona entre els seus membres perquè les proves d’accés són iguals per a tothom. No és així en el Cos de Bombers de la Generalitat, on ja fa temps que hi ha proves d’accés diferents per a homes i dones.