Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Simpatitzants de Ciutadans entre els ultres que van atacar Catalunya Ràdio

La seu de Catalunya Ràdio s’està convertint en un polvorí després de cada partit de la selecció espanyola. Tal com avançàvem aquest dimarts, en acabar els partits de ‘la roja’ desenes d’aficionats ultres s’acosten a l’emissora, on han increpat diversos treballadors i han intentat trencar vidres i provocar-hi destrosses. En l’últim d’aquests episodis, després de l’Espanya-Portugal, els violents van ser dispersats per una providencial furgoneta dels Mossos. A més i segons ha pogut saber directe!cat a través de les imatges de l’assalt, els descontrolats no serien aficionats anònims, sinó que hi hauria simpatitzants de Ciutadans. Mitjançant les imatges de l’assalt a Catalunya Ràdio, directe!cat ha pogut localitzar un dels assaltant entre el públic que va veure el partit a la Plaça Artós, on Albert Rivera va aplegar els simpatitzants de Ciutadans per veure la roja després que Hereu els denegués la petició d’instal·lar una pantalla gegant a la Plaça de Sant Jaume.

Redacció
Redacció 01/07/2010

La proximitat de la Plaça d’Artós amb la seu de Catalunya Ràdio hauria provocat que diversos simpatitzants de Ciutadans s’haguessin acostat a l’emissora pública catalana per increpar els seus treballadors, en considerar-la simbòlicament com l’enemic català. De fet en l’assalt d’aquest dilluns, els desplaçats a la cantonada de l’Avinguda Diagonal amb el carrer de Beethoven van cridar ‘catalufos’, ‘hijos de puta’ o ‘rojos’ als treballadors de l’emissora.

Tal com podeu veure a les imatges de la dreta, almenys un dels joves que van congregar-se davant de Catalunya Ràdio era minuts abans a la plaça Artós, retratant-se al costat d’Albert Rivera en la retransmissió del partit organitzada per Ciutadans. La identificació dels radicals és difícil perquè tots vestien igual, amb la samarreta vermella de la selecció espanyola, però la persona identificada per directe!cat lluïa una samarreta blava de la selecció amb el nom de Jarque i el número 21 -en homenatge al jugador espanyolista mort-, així com uns pantalons curts blancs.

Al radical en qüestió se l’identifica en una de les imatges de l’assalt i a diverses fotografies de la Plaça Artós facilitades pel mateix partit d’Albert Rivera, tant al web oficial com al Twitter de Ciutadans.

Actes vandàlics contra el local d’ERC a Sant Vicenç dels Horts

El local d’ERC de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) també va patir actes vandàlics aquest dimarts a la nit coincidint amb la celebració del pas a quarts de finals de la selecció espanyola en el Mundial de futbol. ‘Com a eurodiputat i especialment com a regidor de Sant Vicenç dels Horts, condemno enèrgicament aquest atemptat contra la llibertat’, ha afirmat el republicà Oriol Junqueras. Aquest no és el primer atemptat important contra la seu d’ERC d’aquest municipi, ja que la matinada del 18 de juny del 2007, coincidint amb la celebració de la victòria madridista a la Lliga espanyola, uns desconeguts van forçar la porta i van calar foc al local, cosa que va ocasionar danys materials importants.