Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Silenci mediàtic davant la manipulació política d’Ada Colau #casMujica

Avui el directe!cat ha patit el que ja va denunciar Sor Lucía Caram sobre els “colaus”: “em van dir de tot aquests que van de tolerants”el nostre pecat dir la veritat. Ada Colau ja ens va bloquejar al twitter per explicar quatre veritats i avui per denunciar la manipulació política que van fer la seva candidatura amb una fotografia a Barcelona al cafè Zurich de la Plaça Catalunya amb l’ex-president Uruguaià José Mujica. Hem denunciat la manipulació que es demostra en el correu electrònic, al qual hem tingut accés, del portaveu del “Frente Amplio d’Uruguai” a Catalunya, on en termes molts durs denunciava la utilització electoral de la foto. 

Redacció
Redacció 24/05/2015

@eldiarioes obligat a canviar el titular del “Mujica votaria Colau” a “Mujica es troba amb Colau”
 
Fins i tot la denuncia feta al directe!cat ha provocat que Barcelona en Comú retirés la notícia del seu web i que un dels diaris que els dona més suport mediàtic i líder del anomenat nou periodisme, el diario.es, hagi canviat d’amagat el primer titular. De afirmar que “Mujica votaria Colau” a dir que “Mujica es troba amb Colau” titular tampoc cert, ja que el que va passar és que José Mujica i la seva dona esmorzaven a la coneguda cafeteria Zurich, on amb la seva simpatia habitual van saludar a tothom que se’ls hi acostava.
 
Barcelona en Comú va “colar” als grans mitjans de comunicació una greu mentida política
 
De la trobada amb el popular ex-president Uruguaià en surt una foto i una nota de premsa on insinuen clarament que Mujica dona suport a la llista de Colau, fins el punt que alguns mitjans publiquen que “Mujica votaria Colau”.
 
El portaveu del Frente Amplio a Catalunya envia una dura carta on posa al descobert la manipulació electoral feta per Barcelona en Comú
 
Malgrat la certesa de la carta la majoria de mitjans no rectifiquen i practiquen un lamentable silenci mediàtic en plena jornada de reflexió, alguns han modificat el titular i del suport a Colau han passat a parlar d’una trobada. Ni tant sols va ser una trobada, va ser una salutació a la terrassa d’un cafè.

Us podeu imaginar el que hagués passat si la manipulació de Barcelona en Comú l’hagués fet CiU, PSC o ERC?
 
Avui estaríem parlant d’un escàndol monumental, de demanda de dimissions i de titulars denunciant els fets. Resulta que ho ha fet Ada Colau i tot perdonat, els grans mitjans de comunicació s’han empassat la mentida i com a molt canvien el titular. Però callen davant un escàndol com aquest.
 
Silenci davant l’escàndol dels opinadors i mitjans de comunicació anomenats “progres”

Lamentable i trist que els opinadors i mitjans anomenats progrés no publiquin que van ser enganyats, van publicar l’engany, avui silenci i insults cap als mitjans que hem explicat la veritat, com va dir Sor Lucia Caram, criticar Barcelona en Comú té un risc, són uns intolerants. Avui mateix el diari ARA ha explicat l’escàndol i s’ha vist obligat a canviar el titular diferents cops per les pressions i insults que rebia a la xarxa.