Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Silenci a Canal 9

|

- Publicitat -

De ben segur que si us pregunten quin és el tema polític més comentat als diaris i telenotícies d’arreu de l’Estat espanyol, ho tindreu clar. La trama de corrupció i espionatge del Partit Popular, que va donant dia rere dia nous titulars i generant situacions fins i tot còmiques, està en boca de tothom i si algú ens assegura que no en sap res serà lògic pensar que està fora de la realitat. O pot ser que no.

Es podria donar el cas que hi hagués algú que visqui al País Valencià i tingui com a únics mitjans de comunicació Canal 9 i Ràdio 9, que deu ser l’única televisió de tot l’Estat que no ha parlat de la investigació de Garzón a càrrecs del Partit Popular, en els què també podrien estar implicats membres del PP valencià.

Publicitat

Així ho ha denunciat la Unió de Periodistes Valencians (UPV), que ha demanat el cessament d’Anxo Quintanilla i Javier Gomar, directors de Televsió Valenciana i Ràdio 9, per considerar que aquestes cadenes ‘no només oculten informació sinó que a més ofereixen notícies esbiaixades’ i afegeixen que han fet ‘una apagada informativa’.

El fet és greu, però més ho és encara si repassem les queixes que s’acumulen per ocutar informació en altres casos que afecten negativament al PP.

Aquest passat mes de juliol, sense anar més lluny, l’exconseller d’Obres Públiques de la Generalitat Valenciana i exalcalde d’Oriola, Luis Fernando Cartagena (Viquipèdia), va ingressar a presó acusat de falsedat documental i malversació de fons públics. En aquella ocasió els sindicats van posar de manifest que els informatius del migdia només havien dedicat 27 segons a aquesta qüestió i que a l’informatiu del vespre ja ni tan sols en van parlar. A més, se’ls va passar per alt explicar que Cartagena era membre del PP.

Les manifestacions en defensa de l’emissió de Televisió de Catalunya al País Valencià també van ser silenciades i el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha rebut més d’una queixa sobre aquest assumpte.

Segurament, mai abans les notícies protagonitzades pel Partit Popular havien tingut tan poc ressò a la Ràdio i Televisió Valenciana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut