Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Sigen-USOC guanya el primer judici per acomiadament a una embarassada a Nissan

La decisió judicial estima la demanda presentada per l’afectada amb el suport jurídic i sindical del Sigen-USOC al considerar la decisió de la direcció de Nissan de discriminatòria al acomiadar a la treballadora “en el moment que aquesta es trobava embarassada, tenint ple coneixement d’aquesta situació i sense que existís cap altre raó que justifiqui la mesura”, detalla la sentència.

Redacció
Redacció 21/07/2007

El Jutjat del Social nº 12 de Barcelona ha declarat nul l’acomiadament d’una treballadora de la planta de Zona Franca (Barcelona ) de l’empresa Nissan Motor Ibérica. La decisió judicial estima la demanda presentada per l’afectada amb el suport jurídic i sindical del Sigen-USOC al considerar la decisió de la direcció de Nissan de discriminatòria al acomiadar a la treballadora “en el moment que aquesta es trobava embarassada, tenint ple coneixement d’aquesta situació i sense que existís cap altre raó que justifiqui la mesura”, detalla la sentència.

Sigen –USOC considera que la decisió judicial avala la tesis defensada pel sindicat en el sentit que la decisió de la direcció era il•legal amb una manca total de sensibilitat. La sentència obliga a readmetre de forma immediata a la trebalaldora.

Sigen-USOC ha reiterat la seva demanda a la direcció de Nissan de negociar, amb el conjunt de sindicats presents a l’empresa, un pla d’Igualtat en benefici del conjunt de treballadors i treballadores.