Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

SI deixa la porta oberta al pacte amb ERC a Lleida sempre que Àngel Vidal no en sigui el número 2

Després que ERC hagi donat pràcticament per tancades les negociacions amb Reagrupament i Solidaritat per presentar una llista conjunta a les municipals de Lleida, sense explicitar els motius de l’acord, l’executiva de SI a Ponent ha emès un comunicat per deixar clara la seva voluntat d’arribar a un acord amb els republicans. Solidaritat afirma que ‘en cap cas’ ha demanat ocupar ni el segon ni cap altre lloc de la candidatura ni tampoc ha qüestionat que la republicana Montse Bergés encapçali la llista tot i que sí que han condicionat l’acord a que el número dos no estigui ocupat per Ángel Vidal que, al seu parer, ERC vol de número dos ‘perquè sigui després diputat provincial’. Com a alternativa, Solidaritat veuria bé que fes tàndem amb Bergés un nom de consens, ja sigui militant d’ERC o independent.

Redacció
Redacció 17/02/2011

En el comunicat, l’Executiva Regional de Solidaritat Catalana a Ponent opina que cal prioritzar la presència a la Paeria de regidors que defensin un independentisme ‘desacomplexat i compromès amb la regeneració democràtica, la participació ciutadana, i que posi les persones -i no les grans obres- com a element principal d’una política municipal racional, equilibrada i sostenible’.

SI es manifesta en contra de la voluntat de la direcció regional d’ERC d’imposar a Àngel Vidal com a numero 2 de la llista ‘per tal de permetre que aquest sigui després diputat provincial’. Entenen que ‘no es pot demanar posar per davant del projecte municipal uns interessos de tercers, orientats a la consecució d’unes actes de diputat, en una Diputació Provincial que la mateixa ERC diu voler abolir’.

La coalició assegura que signaria ‘avui mateix’ un acord per fer una llista conjunta ‘que sense estar associada a cap de les formacions polítiques que la integressin pogués representar a tots els independentistes de Lleida a les properes eleccions municipals’. Afegeixen que ‘aquesta candidatura que seria encapçalada per Montse Bergés no inclouria en el seu segon lloc cap membre ni de Solidaritat ni de Reagrupament i caldria consensuar un nom que podria ser militant d’ERC o independent’.