Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

SI contraposarà els ‘pressupostos de la independència’ als ‘ridículs’ comptes de la Generalitat

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ja ha anunciat quina serà l’estratègia de la coalició al debat dels pressupostos de la Generalitat. SI presentarà una esmena a la totalitat als comptes que porti el Govern al Parlament, i ho farà proposant l’hipotètic pressupost que tindria Catalunya si fos independent. D’aquesta manera, Bertran creu que Solidaritat aconseguirà obrir un ‘debat nacional sobre els veritables pressupostos que hauríem de tenir’ i així deixaran en evidència la xifra ‘ridícula’ de la que disposa la Generalitat amb aquest ‘pressupost constrenyit’ actual. I és que SI creu que amb una Catalunya amb estat propi els comptes ‘augmentarien un 70%’.

Redacció
Redacció 28/02/2011

SI vol fugir de la ‘baralla sobre qui serà la parella de ball de CiU en els pressupostos’ i per això han decidit fer la seva i marcar-se com a objectiu ‘obrir el debat’ sobre ‘el pressupost que tindríem a partir dels impostos dels catalans’ i sense ‘l’espoli fiscal que ens pren l’Estat’. ‘Cal un discurs sobre el perquè de les retallades’, ha explicat Bertran aquest dilluns al matí.

És per això, que SI ha anunciat que presentarà al Parlament ‘els pressupostos de la independència’. La fórmula que utilitzaran per fer-ho passa per presentar una ‘esmena a la totalitat’ als comptes de la Generalitat, i aquí inclouran la seva proposta sobre el ‘pressupost que tindríem si fóssim independents’. ‘No volem parlar només del pressupost de la Generalitat actual i les transferències que ens fa l’Estat; volem que es visualitzi el pressupost que seria a partir dels impostos dels catalans’, ha argumentat Bertran.