Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

S’hauran d’esperar que la sanció contra TV3 sigui ferma per a tancar els repetidors

L’Executiu que presideix Francisco Camps haurà d’esperar que l’expedient administratiu contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sigui ferm per a poder procedir al tancament dels repetidors de TV3 a la Comunitat Valenciana. Fonts de la Conselleria de Presidència van indicar que la voluntat del Consell és esperar que el recurs esgoti la via administrativa. A partir d’aquest moment, i si com és previsible la Generalitat insisteix en la sanció, es procedirà al tancament dels repetidors.

Redacció
Redacció 18/07/2007

L’Executiu que presideix Francisco Camps haurà d’esperar que l’expedient administratiu contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sigui ferm per a poder procedir al tancament dels repetidors de TV3 a la Comunitat Valenciana. La Generalitat va notificar al passat mes de juny a l’entitat cultural l’ordre de tancament de les emissions de la televisió pública catalana i una multa de 300.000 euros. Acció Cultural ha recorregut la resolució administrativa, així que fins que aquesta no sigui ferma la Generalitat no podrà executar el tancament forçós.

Abans de resoldre l’expedient, la Generalitat va demanar com mesura cautelar la clausura dels repetidors a València, Castelló i Alacant. Va assolir el permís judicial en les dues últimes províncies. No obstant, després d’un intent fallit de tancar el repetidor de la Carrasqueta (Alacant) (vegeu notícia) el termini per a executar la mesura provisional ha expirat. A Castelló, el termini segueix vigent. Tot i això, fonts de la Conselleria de Presidència van indicar que la voluntat del Consell és esperar que el recurs esgoti la via administrativa. A partir d’aquest moment, i si com és previsible la Generalitat insisteix en la sanció, es procedirà al tancament dels repetidors, encara que les fonts consultades no van precisar la data.

Fonts de l’entitat cultural van indicar que no tenen cap element que els faci creure que el Consell afluixarà la pressió. D’altra banda, les negociacions amb Catalunya per a signar l’acord de reciprocitat sobre les emissions de TV3 i Canal 9 estan en via morta. El Consell considera insuficient el múltiplex atorgat pel ministeri d’Indústria per a fer viable el conveni perquè manca de cobertura autonòmica. El conseller de Presidència, Vicente Rambla, ha enviat una carta al ministre d’Indústria, Joan Clos, fent-li veure el seu descontentament tot esperant rebre contestació oficial. Mentrestant, fonts oficials del Ministeri d’Indústria van mantenir que el segon múltiplex amb cobertura autonòmica que reclama la Generalitat és “inviable” des del punt de vista tècnic i que la Comunitat Valenciana no podrà contar amb aquests canals fins que es produeixi l’anomenada apagada analògica, és a dir, en 2010.