Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Servià ja prepara les 500 Milles d’Indianàpolis

El pilot de Pals (Baix Empordà) Oriol Servià ha començat aquesta matinada als Estats Units els entrenaments per a la 92a edició de les 500 Milles d’Indianàpolis. Es tracta d’una cursa llegendària que es va disputar per primera vegada l’any 1911 i que enguany s’ha posat en marxa amb les denominades Rookie Orientation, dues jornades amb la pista oberta únicament a setze pilots. Oriol Servià, del KV Racing Technology, ha aprofitat l’ocasió per preparar-se per la carrera, que es disputarà el pròxim 25 de maig i serà la cinquena cita de la IndyCar Series. El palenc va completar diumenge 94 voltes al circuit oval a una mitjana de 220,102 milles per hora, registre que supera el mínim exigit.

Redacció
Redacció 08/05/2008

En la segona jornada, el pilot català hi va afegir 52 voltes més, rebaixant tres dècimes el seu millor temps del diumenge i elevant la mitjana a 222,089 milles per hora.

Tot i figurar com a debutant, ‘rookie’, ja que el reglament considera que ho és qualsevol pilot que no hagi disputat les 500 Milles, Servià ja coneixia les característiques de l’oval més famós del món, on fa sis anys va intentar qualificar-se amb un Dallara-Chevrolet de l’equip de Derrick Walker. Malgrat haver rodat a una mitjana que li valia per estar entre els 33 pilots admesos per prendre la sortida, els problemes mecànics i la pluja van impedir al de Pals completar les quatre voltes seguides que estableix el reglament com a normativa de qualificació.

Oriol Servià ha reconegut que des que fa deu anys va arribar als Estats Unit havia desitjat competir a Indianàpolis. ‘Em sento molt satisfet de ser aquí’, ha comentat el pilot català, qui ha dit complir els objectius d’anar-se acostumant al cotxe i a la pista.

Les ‘Rookie Orientation’ han obert un període de màxima activitat en el que ha esdevingut un dels santuaris de l’automobilisme. En la pista es conserva una línia de 91 centímetres d’amplada de rajols, material que en els primers anys cobria la totalitat del traçat. D’aquí que a l”Indianàpolis Motor Speedway’, nom oficial del circuit, se’l conegui també com el ‘Brickyard’.

Des d’aquest dimarts i fins divendres es faran entrenaments lliures que precediran les sessions de qualificació del pròxim dissabte i diumenge. De dimecres a divendres de la setmana vinent, hi haurà noves sessions d’entrenaments lliures i dues més de qualificació el cap de setmana, amb el ‘Bump Day’ com a cloenda. El dia 24 tindrà lloc la tradicional desfilada dels participants dins la ciutat d’Indianàpolis i l’endemà es disputarà la cursa.