Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Seròs també farà una consulta sobre la independència de Catalunya

La consulta per la independència convocada a Arenys de Munt ha despertat l’interès en altres municipis que segueixen atentament la iniciativa. El municipi de Seròs, al Segrià, ja estudia com fer també al seu poble una consulta d’aquestes característiques. Gabriel Pena, l’alcalde, ha explicat a directe!cat que feia dies que ho estaven rumiant i que la resposta de l’Estat espanyol recorrent als jutjats per prohibir el referèndum ‘no ens ha d’atordir, sinó esperonar més’. Pena considera que ‘aquesta vegada hem tocat el taló d’Aquil·les’ i que si aquest cabdell es fa més gran pot tenir conseqüències molt positives’. És per això que creu, sense convertir-ho en una qüestió de partit, els ajuntaments governats per CiU i ERC haurien de donar el seu suport perquè es puguin celebrar consultes d’aquest tipus als seus municipis.

Redacció
Redacció 02/09/2009

L’alcalde de la vila ha volgut solidaritzar-se amb els organitzadors i l’ajuntament d’Arenys de Munt i assegura que si cal ‘fer acte de presència’ el dia de la consulta hi serà perquè es visualitzi el suport d’altres municipis cap a la consulta. De moment, no han mantingut contactes amb l’Ajuntament d’Arenys però ho faran properament i estudiaran com es desenvolupa la consulta a Arenys per tal d’exportar-la també a Seròs.

Gabriel Pena creu que, de la mateixa manera que s’ha fet a Arenys, tampoc serà l’Ajuntament de Seròs qui impulsi directament la consulta sinó que probablement es farà des de la societat civil ja que considera que ‘si els partits van més enllà de donar-hi suport serà contraproduent’. Tot i que considera que els ajuntaments governats per ERC i CiU haurien de promoure i donar suport automàticament a iniciatives en aquest sentit ja que es tracta de governs ‘inequívocament nacionals’. Creu que és des dels pobles petits que pot començar aquest moviment i demana ‘treure aquell esperit rebel de quan érem joves’.

Seròs és un municipi del Segrià que té una població de 1876 habitants (dades de 2008) on ERC governa amb majoria absoluta.

Relacionats