Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Serà Ada Colau la clau per tenir govern?

Ada Colau necessita oxigen per governar Barcelona, aquesta setmana mateix ha hagut de retirar les ordenances fiscals per manca de suport, els seus 11 regidors van asfixiats amb tan sols porten quatre mesos de govern i BComú ha decidit presentar-se a les eleccions espanyoles prèvia OPA a Catalunya sí que es pot. En l’elecció de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell va obtenir 5 vots per sorpresa de la coalició liderada per Lluís Rabell, tindrem una altre sorpresa per l’elecció de president/a de la Generalitat? Recordem que si la CUP s’absté, tant sols manquen dues abstencions més per fer president al candidat de Junts pel Sí.

Redacció
Redacció 01/11/2015

Ada Colau entra en joc per a l’elecció del president independentista de la Generalitat

Colau necessita oxigen a Barcelona i que més que aconseguir ajudes tant des d’ERC i fins i tot per part de CiU, a canvi d’impedir unes eleccions anticipades que no vol ningú a Catalunya. Colau, a més, lidera la candidatura a les eleccions espanyoles, ha imposat el cap de llista i bona part de l’ordre de la candidatura i sap que no pot tancar els ulls a una realitat. Colau vol poder governar l’Ajuntament amb més tranquil·litat i, sobretot, repetir i consolidar mandat i no seria cap cosa estranya que en la segona votació veiéssim un miracle, la CUP quedaria alleugerada i Colau guanyaria protagonisme.

La CUP exerceix el seu poder, però a la vegada quedaria descansada si Colau els fa la feina

Veurem com acaba tot, però tots els partits independentistes no volen eleccions el proper mes de març, ningú pot negar el desgast d’unes eleccions anticipades per manca d’acord, sense reconèixer-ho tant Junts pel Sí com la CUP respirarien tranquils. Recordem que si la CUP s’absté, tant sols manquen dues abstencions més per tal que els 62 escons de Junts pel Si nomenin candidat. Veurem president/a ben aviat? Colau i la CUP en tenen la paraula. 

Relacionats