Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sentència del TSJC a favor de la immersió lingüística catalana

|

- Publicitat -

El Tribunal considera que l’atenció individualitzada és un ‘corol·lari’ del sistema d’ensenyament lingüístic, com també ho és ‘que s’eviti la separació per raó de llengua’. A la sentència, el TSJC afirma que el dret a l’educació ‘no garanteix cap dret de lliure opció a rebre l’ensenyament exclusivament en una sola de les llengües oficials’.

Mare coratge

Publicitat

En el seu recurs, la mare considerava ‘aberrant, discriminatòria i fins i tot humiliant’ la decisió del centre de prestar una atenció individualitzada a la seva filla, en comptes d’inscriure-la en una classe separada en funció de l’idioma. També demanava que totes les comunicacions i documentació se li enviïn en castellà perquè.

El Tribunal titlla d’‘una mica desaforada’ aquesta apreciació i remarca que ‘no s’acaba d’entendre’ que es qualifiqui d’humiliant un model que busca la integració. Durant la primera etapa de l’ensenyament, s’atén les peticions dels pares i s’ensenya en castellà als alumnes que així ho demanen, però ‘a l’hora se li va introduint en català perquè, al final del primer cicle de Primària, l’alumne, amb 8 anys, pugui integrar-se sense dificultat al grup que utilitza aquesta llengua d’aprenentatge’.

Respecte a la comunicació amb la mare, el TSJC diu que com que és un centre privat, és la direcció de l‘escola la que té l’última paraula sobre quina llengua s’usarà. No obstant això, el TSJC ha acceptat la petició de la mare perquè el full de preinscripció inclogui la pregunta per la llengua habitual de la seva filla.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut