Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

#sensesenyal: l’origen de tot plegat

El tancament forçat de TV3 al País Valencià es va traduir a la Xarxa amb un sobtat gest de solidaritat de centenars de webs i blogs d’arreu dels Països Catalans […]

Redacció
Redacció 21/02/2011

El tancament forçat de TV3 al País Valencià es va traduir a la Xarxa amb un sobtat gest de solidaritat de centenars de webs i blogs d’arreu dels Països Catalans que també van decidir quedar-se ‘sense senyal’ durant unes hores.

Però aquest gest tan visual no va ser pas una innovació d’aquest dijous, sinó que va ser una pràctica que ja es va inventar la revista El Temps el 18 de desembre del 2007, quan el govern Camps va tancar sense avisar el repetidor de la Carrasqueta (Xixona), deixant sense senyal de TV3 la majoria de comarques del sud del País Valencià.

La portada, impactant, era tota negra i només hi destacaven les lletres ‘No signal input‘. La idea va ser molt ben acollida pels lectors d’El Temps, fins al punt que mesos després la van assenyalar com una de les més definitòries del caràcter de la revista.

Dijous, arran del tancament forçat de TV3, Vilaweb.cat va imitar aquella idea i també va ennegrir tota la seva pàgina, gest que l’endemà va ser seguit per Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear. A partir d’aquí, centenars de webs i blogs de partits, institucions i particulars d’arreu dels Països Catalans també van decidir posar-se voluntàriament ‘sense senyal’.