Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

S’enfonsa un buc mercant espanyol a una milla d’Eivissa

Des de Salvament Marítim de Mallorca han afirmat que no hi ha hagut ferits. Els 20 tripulants del buc Don Pedro de la companyia Iscomar han pogut evacuar el vaixell a temps. El buc havia sortit del port d’Eivissa cap a València i per causes encara per determinar ha xocat i se li ha obert una via d’aigua. Ara s’intenta netejar la taca de fuel que ha deixat el buc.

Redacció
Redacció 11/07/2007

Un buc mercant espanyol, el Don Pedro de la companyia Iscomar, ha xocat aquest dimecres a la matinada amb uns illots a una milla i mitja d’Eivissa i s’ha enfonsat sense que hi hagi hagut cap víctima, segons han informat des de Salvament Marítim de Mallorca. El buc havia sortit del port d’Eivissa cap a València i per causes encara per determinar ha xocat i se li ha obert una via d’aigua. En un principi la mateixa tripulació ha intentat tapar la via d’aigua amb l’ajuda d’un remolcador del port però ha estat impossible evitar l’enfonsament del vaixell. Immediatament s’ha posat en marxa un dispositiu format per Salvament Marítim, Capitania Marítima i els Serveis d’Emergències del Govern Balear per rescatar la tripulació, que no ha patit cap dany.

Els 20 tripulants de l’embarcació han estat rescatats sans i estalvis per la Salvamar Markad i des de Salvament Marítim han enviat el buc polivalent de lluita contra la contaminació Clara Campoamor per controlar un vessament del combustible del vaixell, ha explicat Miguel Félix Chicon Rodríguez, cap de Salvament Marítim a Mallorca. Ara l’autoritat marítima obrirà una investigació per esbrinar les causes que han provocat la col·lisió.