Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Senén Florensa desbanca el convergent Marc Guerrero com a secretari d’Afers Exteriors del Govern

El Govern de la Generalitat nomenarà aquest dimarts Senén Florensa com a secretari general d’Afers Exteriors en substitució de Roser Clavell, nomenada pel tripartit i que ha mantingut el càrrec fins ara després de les eleccions. Segons han confirmat fonts de l’executiu, Mas designarà aquest dimarts l’estructura bàsica d’exteriors, ja que també té previst nomenar Salvador Sedó com a director general d’Exteriors i Carles Llorens com a director general de Cooperació al Desenvolupament. Florensa és diplomàtic, va ser ambaixador i ha estat fins ara director general de l’Institut Europeu de la Mediterrània. Llorens és dirigent de CDC, on ocupa el càrrec de secretari de Relacions Internacionals, mentre que Sedó, d’UDC, està encara a les portes de ser eurodiputat.

Redacció
Redacció 01/03/2011

Afers Exteriors és una de les últimes àrees estratègiques del Govern pendents dels nomenaments definitius. En les primeres setmanes de l’executiu es va ratificar de forma provisional en el càrrec de secretària d’Afers Exteriors a Roser Claver, viceconsellera d’Exteriors amb Josep-Lluís Carod-Rovira la passada legislatura, però ja es va donar per fet que seria temporal.

Aquest dimarts, Clavell serà substituïda per Senén Florensa, és diplomàtic i ha estat ambaixador de l’estat espanyol a Tunis i cònsol general a Berlín. Fins ara, ha estat director general de l’Institut Europeu de la Mediterrània. D’aquesta manera, Mas ha optat per algú amb un perfil diplomàtic com a responsable dels Afers Exteriors de la Generalitat.

El Govern també nomenarà dues peces més de l’equip d’exteriors. D’una banda, es nomenarà Salvador Sedó com a director general d’Exteriors. Sedó, d’UDC, va ser número dos de CiU a les eleccions europees i es va quedar a les portes d’entrar al Parlament europeu. Ara, està a l’espera de saber quan podrà ser eurodiputat, un cop s’apliqui el Tractat de Lisboa.

De l’altra, el dirigent de CDC Carles Llorens es responsable de relacions internacionals del partit i ara serà nomenat director general de Cooperació al Desenvolupament.