Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Segueix la desconnexió, els Mossos volen noves competències en estrangeria, explosius i aeroports

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assenyalat que volen que la policia de la Generalitat en l'àmbit d'un estat independent. Ho ha dit en una compareixença avui dijous a la tarda per parlar sobre l'incendi que va provocar el caos a la xarxa de rodalies de Renfe el passat dimarts. Jané ha dit que com a policia integral, els Mossos han d'assumir competències en tots els àmbits de la seguretat com per exemple competències d'estrangeria, explosius o aeroports.

Redacció
Redacció 11/02/2016

Jordi Jané ha recordat que l'aprovació de l'estatut de Catalunya va ampliar enormement les possibilitats de la nostra policia però “com ha passat en altres camps, a la pràctica no s'ha produït cap traspàs de noves competències des de l'estat”.

Així doncs, Jané ha sentenciat que “la sobirania recau en les institucions públiques i aquestes han estar dotades del màxim marc competencial possible” i ha afirmat que per aquest fet “per aquesta legislatura no renunciarem a l'ampliació de competències com les relatives a estrangeria, protecció de fauna i flora, seguretat en ports i aeroports o en matèria d'armes i explosius entre d'altres”.

Finalment, ha dit que “tampoc renunciarem a la creació de noves estructures d'estat com la creació d'una nova unitat en matèria d'infraestructures crítiques atenent a les atribucions de control que la nova normativa ens atribueix en aquest àmbit”.

Relacionats