Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Segons El Periódico, ERC pot superar al PSC i evitar la majoria absoluta de CiU

Malgrat que El Periódico titula en sentit negatiu que “CiU, sense majoria absoluta i en mans dels independentistes” aquesta seria una molt bona noticia pel procés nacional cap a la independència, el vot útil independentistagarantiria que CiU no és fa enrere i confirmaria que les enquestes en mans de la federació nacionalista van en aquesta línia i no pas com la publicada per La Vanguardia. L’enquesta visualitza sense cap mena de dubte que la independència ha guanyat la centralitat política, un candidatura independentista unitària seria avui segona força política al Parlament de Catalunya, per separat ERC i SI sumen ja 24 diputats, tres més que el PSC.

Redacció
Redacció 30/09/2012

ERC  no ha tocat sostre i s’acosta al seu millor resultat de 23 diputats

Les dades de l’enquesta mostren que els 17/18 diputats assignats a la formació republicana no són encara el seu sostre, l’enquesta feta abans de l’elecció de Pere Navarro com a candidat del PSC permet augurar un augment del vot republicà, l’elecció de Navarro deixa orfes als sectors catalanistes del PSC i reforcen el vol útil cap a ERC.

ERC és qui pot evitar una majoria absoluta de CiU que seria preocupant pel procés cap a l’estat propi

La preocupació de sectors independentistes davant una majoria absoluta que insinua l’enquesta de La Vanguardia era evident, no pas perquè Mas es faci enrere, sinó més aviat per les pressions que sectors econòmics i lobbys empresarials com el del “Puente Aereo” podrien exercir sobre CiU. Obtenir quasi 100 diputats repartits entre els partits que van votar la consulta al Parlament i sense majoria absoluta de CiU reforça sense dubte tot el procés.

SI augmenta els seus vots, sense que ERC pateixi una disminució, consolidació evident del independentisme

Les dades reforcen el que molts independentistes demanen, una candidatura unitària seria molt guanyadora, sense cap mena de dubte convertiria el independentisme d’esquerres en segona força al Parlament.

Relacionats