Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Segon xoc frontal entre Rufián i Pérez-Reverte en dues setmanes

L’escriptor Arturo Pérez-Reverte continua trasbalsat pel discurs de Gabriel Rufián durant l’última sessió d’investidura de Pedro Sánchez el 4 de març. Si bé aquell dia ja va encendre el Twitter criticant-lo, ara torna a la càrrega acusant-lo de fer una intervenció “a mig camí entre la retòrica de Paulo Coelho i l’humor de Tip y Coll”. A més, ha criticat el seu discurs per “esbiaixat, groller, pobre de sintaxi, fins el punt que vaig arribar a preguntar-me si s’havia preparat abans de pujar a la tribuna amb algun reconfortant volàtil o espirituós”. És a dir, drogues estupefaents. 

Redacció
Redacció 21/03/2016

El blanc de les crítiques, la immersió lingüística de nou

En una entrada al seu bloc i a la revista digital XL Semanal, Pérez-Reverte ha expressat que la culpa de la retòrica de Rufián és la immersió lingüística que, segons ell, “té com a objectiu tallar qualsevol vincle, qualsevol memòria, qualsevol relació afectiva o cultural amb la resta d’Espanya”. I continua: “Un sistema pervers, possible gràcies al forassenyat desconcert que l’educació pública és a Espanya”. També creu que les autoritats catalanes tenen “egoisme pallús, provincià i insolidari, [que] aixafa qualsevol possibilitat d’empresa comuna, de memòria col·lectiva i d’esperit solidari”. La immersió lingüística torna a ser l'objectiu d'un membre de la RAE. 

 “Si a Catalunya la gent ‘no vota bé’, la culpa és dels col·legis catalans. Firmat: un senyor de Cartagena”

El diputat d’ERC al Congrés ja li ha respòs per Twitter, ple d’ironia: “Si a Catalunya la gent ‘no vota bé’, la culpa és dels col·legis catalans. Firmat: un senyor de Cartagena”. Una referència més que evident a l’escriptor murcià, que ja va protagonitzar una polèmica amb Rufián quan el dia de la seva intervenció al Congrés va piular: “L’Espanya que va asseure al Parlament a Gabriel Rufián mereix anar-se’n al carall”. La resposta del polític català: “No s’amoïni, ja marxem nosaltres”, una piulada acompanyada per una fotografia de la manifestació de la Meridiana de l’11 de setembre passat.