Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Sectors del PPC critiquen a Sirera i desmenteixen el contingut del “famós” vídeo

Sembla ser que el PPC no és aquell típic partit de dretes on el que diu el número u va a missa. Segons l’exportaveu Francesc Vendrell, de similar posició a Piqué, creu que el vídeo que critica la política d’immersió lingüística i que alguns diputats, on ell mateix s’hi situa, han afirmant que és demagògic i que tergiversa la realitat de Catalunya, on no hi ha cap problema amb la llengua.

Redacció 11/01/2008

directe!cat us explicava fa uns dies la nova ‘ofensiva’ del PP a Catalunya (PPC). Daniel Sirera va presentar un vídeo que critica la política d’immersió lingüística a Catalunya.

Doncs, l’exportaveu Francesc Vendrell, entre d’altres diputats del PPC han criticat durament la cinta ja que no semblen estar gens d’acord amb el seu contingut. Vendrell va afirmar que ‘el vídeo és una exageració’, va assegurar que la visió que s’hi dóna és ‘dolenta i perniciosa per a la convivència’. ‘No fem demagògia, no fem exageracions i no fem una utilització partidista’, va etzibar el diputat, que va confessar que coincideix amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, en una cosa: ‘Si és tan important el problema de la llengua, per què el PP no el va solucionar quan governava i tenia capacitat de decisió a Catalunya?’.

Altres diputats també han mostrat la seva contrarietat amb la utilització de la llengua com a argument polític, sense fonament, i ‘només per satisfer el carrer Génova’.

Evidentment, a Daniel Sirera, no han acabat d’agradar gaire aquestes declaracions. Sirera va retreure a Vendrell que ‘hagi canviat d’opinió’ i li va recordar que la primera iniciativa que es va presentar aquesta legislatura, quan ell era portaveu, va ser una proposició de llei per modificar la llei de política lingüística, alhora que puntualitzava que ‘el PP no ha canviat d’opinió’.