Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Seat condiciona el manteniment de 1.500 llocs de treball a dos anys de congelació salarial

La direcció de Seat ha plantejat al comitè d’empresa les condicions que haurien de donar-se per que la fàbrica de Martorell s’adjudiqui el nou model d’Audi, el tot-terreny Q3, que passarien per una congelació dels salaris durant dos anys, per tal d’evitar l’acomiadament de 1.500 treballadors. Així ho ha explicat la companyia als treballadors en un comunicat, segons han confirmat fonts sindicals, el qual afegeix que la contenció de les despeses laborals situaria Seat ‘en una posició més avantatjosa’ en relació amb altres marques del consorci per aconseguir l’assignació del nou model. L’empresa també considera necessari perllongar aquest mateix període de temps l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal, per salvar l’excedent de plantilla fins el 2011, any en què començaria la producció del nou model d’Audi, i a canvi es comprometria a no executar acomiadaments col·lectius.

Redacció
Redacció 27/02/2009

A canvi, Seat es comprometria a no executar els acomiadaments col·lectius en aquest període si s’accepten les seves condicions i s’aconsegueix el Q3 es podria solucionar l’excedent de treballadors i es proporcionaria estabilitat a la mateixa factoria, que rebria una inversió de 300 milions d’euros.

Seat emplaça als sindicats a prendre una decisió conjunta amb els sindicats abans del dimarts, amb relació a la seva disponibilitat a congelar-se el salari dos anys a canvi del nou model d’Audi a Martorell.