Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Schwarzenegger demana als hispans que no mirin la televisió en castellà

A la comunitat llatina no han agradat gens aquestes paraules. Alguns sectors ja l’han qualificat d’ignorant. Schwarzenegger  va explicar que creia que si els hispans no veien la televisió en castellà millorarien l’anglès ja que segons ell “a Califòrnia hi ha molta concentració llatina, que parlen només espanyol durant tot el dia entre ells”.

Redacció
Redacció 19/06/2007

Arnold Schwarzenegger, actual governador de Califòrnia i ex actor de cinema, ha instat a tota la comunitat llatinoamericana a apagar la televisió que ofereixi programació en castellà. D’aquesta manera, hauran de veure la televisió en anglès i, segons el governador, els serà més fàcil aprendre anglès.

Ell mateix, ha dit, va poder aconseguir dominar l’anglès tan sols dos anys després d’arribar a Califòrnia des d’Àustria. L’exactor afirma que moltes vegades parlava en alemany so.

Schwarzenegger va reconèixer que per als llatins pot resultar més difícil deixar aparcat el seu idioma matern i quedar immersos en l’anglès perquè “a Califòrnia hi ha molta concentració llatina, que parlen només espanyol durant tot el dia entre ells”. Així doncs per l’exculturista “això fa més difícil perfeccionar l’anglès el més aviat possible”.

Les declaracions de Schwarzenegger van indignar a alguns dels 700 presents i van deixar atònits a molts més, segons indiquen les declaracions posteriors del públic. Però també no han agradat gaire tals paraules a alguns representants de la comunitat hispana. El membre de l’assemblea estatal per Los Angeles, Kevin de León, ha qualificat de “molt ignorants” les paraules de Schwarzenegger i ha defensat que “ser bilingüe o trilingüe és molt beneficiós per a l’economia de l’estat”.