Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

SCC actua de braç de l’estat espanyol a Catalunya

“És trist i insòlit que SCC hagi d'elaborar un informe com aquest com a conseqüència que el Govern, enlloc de governar, pretén burlar l'estat de dret fent gala d'una astúcia que no condueix a res més que a la confrontació, la confusió i, probablement al ridícul”, assegura un membre de l’entitat antiindependentista. Segons informa l’ACN Societat Civil Catalana (SCC) alerta de les responsabilitat dels directors de cedir les claus de les instal·lacions a “voluntaris” que són “subjectes privats”, en un procés que no té el control d'una “administració electoral”. En un informe presentat aquest dilluns, l'entitat recomana als directors que demanin per escrit la petició feta per Educació mentre que aconsella als pares i mares que sol·licitin, també per escrit, al centre educatiu que no permetin a “particulars no identificats” l'entrada al centre, per tal de preservar les dades personals dels alumnes que allà es poden trobar.

Redacció
Redacció 27/10/2014

Neguitejar el personal docent

El vocal de SCC, Rafael Arenas, ha assenyalat que la instrucció per obrir els centres el pròxim 9 de novembre no ha quedat clara si, per part del Govern, és una “ordre” o una “petició de voluntariat”, fet que variaria les possibles responsabilitats legals sobre determinats membres de la comunitat escolar. Societat Civil Catalana ha assenyalat que l'elaboració de l'informe per part de la sectorial de juristes de l'entitat s'ha fet després de copsar el “neguit” de personal docent sobre el que ha de fer o no aquell dia.

En tot cas, recomana que no facin “cap actuació” -com pot ser la cessió de claus, demanar voluntaris o convocar claustres per preparar les aules pel 9-N-, sense que hi hagi una “ordre expressa i clara per escrit ” del Cap dels Serveis territorials o la persona que ostenti aquesta responsabilitat. Una vegada rebuda l'ordre, a més, aconsellen que es traslladi als serveis d'inspecció d'Ensenyament i a l'Alta Inspecció d'Ensenyament de l'Estat.

Atemorir les famílies

Societat Civil Catalana també dóna consells a les famílies que tenen menors escolaritzats als centres que podrien obrir el 9-N, com sol·licitar per escrit a l'escola que no permeti l'accés a particulars al recinte per tal de preservar les dades personals i informació confidencial de l'alumnat que allà poden estar

Qui paga “la utilitat”?

“Pretenem ser útils. Quan ens han demanat ajuda l'hem intentat donar, com és el cas d'aquest informe, on es donen recomanacions concretes”, ha dit Rafael Arenas. El vocal de l'entitat ha recordat que sobre el 9-N també s'està actuant des de SCC pel que fa a la denúncia presentada a Fiscalia-per la via del contenciós administratiu-, per la cessió de dades de l'Idescat pel 9-N. ” S'ha iniciat un procés en recurs de tutela de drets fonamentals, que ara està en el TSJC i estem a l'espera que Generalitat ho recorri”, ha apuntat. I és que per a Societat Civil Catalana, el procés participatiu convocat per d'aquí menys de dues setmanes és “il·legal”, “il·legítim” i “atempta contra els ciutadans”, assegura Susana Beltrán.

Relacionats