Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Saura serà el candidat d’ICV al Senat tot i el rebuig d’EUiA

L’exconseller d’Interior i president d’ICV, Joan Saura, serà senador aquesta legislatura i ho serà sense comptar amb el suport dels seus socis de coalició, EUiA. Segons fonts de la coalició, les negociacions entre les dues formacions polítiques s’han tancat i EUiA ha decidit no donar suport a la decisió dels ecosocialistes de presentar a Saura com a candidat pel Senat. De fet, la formació liderada per Jordi Miralles segueix defensant que el senador els hauria de correspondre a ells i avisen que en prenen nota. Així mateix, EUiA té clar que no trencarà la coalició per aquest assumpte.

Redacció
Redacció 15/01/2011

Iniciativa ja ha comunicat a Esquerra Unida i Alternativa que el seu candidat per a ser senador Joan Saura. EUiA els ha respost que no hi ha acord al respecte.

EUiA segueix defensant que en els acords de coalició hi figura que el senador ha de ser per a la seva formació i està molt descontenta de la decisió presa per Iniciativa. El seu candidat era Joan Josep Nuet. Davant aquest argument, ICV considera que el repartiment de càrrecs ha d’anar en funció dels resultats electorals i la situació per a la coalició no és la mateixa ara que quan governaven.

En qualsevol cas, EUiA no pensa trencar la coalició amb ICV per aquest desacord. Tot i això, alerta que en prenen nota i que ja veuran com ho gestionen de cara les pròximes negociacions amb ICV. La més pròxima és la de les eleccions municipals. ‘Ningú aposta per una ruptura’, han manifestat fonts de la coalició. Les mateixes fonts han destacat que EUiA ha demanat a ICV que faci una reflexió al respecte en les seves formes de funcionar.