Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Saura reclama als senadors del PSC que vetin per ‘coherència’ els pressupostos de l’Estat

|

- Publicitat -

Després de la celebració, aquest cap de setmana, de la 9a Assemblea Nacional d’Iniciativa, Saura ha dit, en el mateix dia que presentarà el veto al Senat, que comparteix les paraules del president, José Montilla, quan va criticar la ‘manca de lleialtat’ de Zapatero en relació al finançament i a l’Estatut. No obstant això, ha reclamat ‘coherència pel que es vota a Catalunya i a l’estat espanyol’.

En aquest context, el president ecosocialista ha destacat que ‘seria bo’ que tots els diputats catalans que formen part de grups d’esquerra ‘tinguessin una posició conjunta d’exigència al govern espanyol dels compromisos que emanen de l’Estatut’.

Publicitat

Saura va anunciar el passat dia 17 que el grup ecosocialista vetaria els pressupostos generals de l’Estat (PGE) al Senat. Aquesta va ser la resposta al segon incompliment, després del 9 d’agost, del compromís del govern espanyol a materialitzar un acord de finançament negociat per la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, i Saura el passat 17 d’agost. De fet, De la Vega es va comprometre a signar l’ acord en un termini màxim de tres mesos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut