Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Saura reclama als senadors del PSC que vetin per ‘coherència’ els pressupostos de l’Estat

El president d’ICV, Joan Saura, ha reclamat aquest dilluns als senadors del PSC que vetin els pressupostos de l’Estat. El líder ecosocialista ha declarat que ‘el més coherent seria que els senadors que formen part de la majoria de Govern tinguessin una actitud contundent davant de l’incompliment’ del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, dels terminis del finançament. En aquesta roda de premsa a la seu del partit, Saura ha estat acompanyat pel nou secretari general del partit, Joan Herrera, així com pels vicepresidents Jordi Guillot, Laia Ortiz, Mercè Claramunt, Lluís Moreno i Hortènsia Grau.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Després de la celebració, aquest cap de setmana, de la 9a Assemblea Nacional d’Iniciativa, Saura ha dit, en el mateix dia que presentarà el veto al Senat, que comparteix les paraules del president, José Montilla, quan va criticar la ‘manca de lleialtat’ de Zapatero en relació al finançament i a l’Estatut. No obstant això, ha reclamat ‘coherència pel que es vota a Catalunya i a l’estat espanyol’.

En aquest context, el president ecosocialista ha destacat que ‘seria bo’ que tots els diputats catalans que formen part de grups d’esquerra ‘tinguessin una posició conjunta d’exigència al govern espanyol dels compromisos que emanen de l’Estatut’.

Saura va anunciar el passat dia 17 que el grup ecosocialista vetaria els pressupostos generals de l’Estat (PGE) al Senat. Aquesta va ser la resposta al segon incompliment, després del 9 d’agost, del compromís del govern espanyol a materialitzar un acord de finançament negociat per la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, i Saura el passat 17 d’agost. De fet, De la Vega es va comprometre a signar l’ acord en un termini màxim de tres mesos.