Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Saura multa els organitzadors d’una manifestació antiborbònica a Gràcia

La Conselleria d’Interior de Joan Saura ha imposat quatre sancions als organitzadors d’una manifestació no autoritzada al barri de Gràcia a Barcelona en contra de la monarquia espanyola. La mobilització també va servir per protestar contra l’empresonament de Franki, el jove de Terrassa que va despenjar una bandera espanyola del balcó de l’ajuntament egarenc.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que s’han proposat quatre sancions, d’uns 300 euros segons els afectats, als joves que portaven pancartes i megàfon, de manera que no havia dubte que eren els responsables de la mobilització.

Redacció
Redacció 06/11/2008

La manifestació va recórrer els carrers de Gràcia sota el lema ‘Ultratgem Espanya. Desobeïm la imposició espanyola’, en què els manifestants van protestar contra els judicis per la crema de fotos del rei a Girona i l’empresonament de Francesc Argemí -més conegut com a ‘Franki’- per ultratge a la bandera.

La protesta, sense incidents, es va fer a l’agost coincidint amb la Festa Major del barri, que cada any es converteix en escenari d’una manifestació antirepressiva.