Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Saura justifica l’ús de punxons violents dels Mossos a la darrera manifestació okupa

|

- Publicitat -

Els manifestants, convocats per l’Assemblea d’Okupes de Barcelona, han denunciat que les forces policials havien “usat armes blanques com a eina repressora” durant la manifestació. Malgrat això, Saura ha recalcat que “dins dels Mossos d’Esquadra no es preveu l’ús d’armes antireglamentàries”.

Publicitat

Tot i això, Saura afirma que “cal veure què ha passat realment”. Durant la manifestació van tenir lloc enfrontaments entre policies i manifestants, amb ferits en tots dos bàndols. Entre ells, hi havia un policia que portava un d’aquests punxons i a qui un okupa va trencar el nas.

Per al col·lectiu antisistema, “l’ús d’armes blanques, com els punxons, per reprimir una manifestació hauria de suposar la dimissió dels polítics responsables d’aquesta actuació” i les accions d’ahir són considerades com a “brutals”.

D’altra banda, un portaveu de la policia catalana ha explicat a Europa Press que “es tracta d’un arma de defensa reglamentària” que utilitzen alguns agents, després d'”un curs d’especialització per usar-la correctament”, i ha assegurat que és tan legal “com una pistola”.

El nou punxó dels Mossos, el Kubotan, és una arma de plàstic acabada en punxa i el seu ús suposa un augment notable i injustificat de la violència que empren els Mossos davant ciutadans desarmats que es manifesten.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió