Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Saura: ‘el govern espanyol no sap com desplegar els nous estatuts’

|

- Publicitat -

En una interpel·lació al Parlament, Saura ha explicat que preveu el traspàs efectiu de la inspecció de treball es pugui fer l’1 de juny, mentre que ha reconegut que s’està avançant ‘molt lentament’ en matèria de Rodalies, que el traspàs de beques està recorregut al Tribunal Constitucional (TC) i que no hi ha novetats sobre la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell com a infraestructures d’interès general, pas previ necessari a un eventual traspàs.

El diputat de CiU Francesc Homs li ha demanat quina era l’estat d’aquests traspassos i ha agraït la ‘franquesa’ amb que ha fet un ‘judici sever’ de la posició del govern espanyol. Homs, però, s’ha preguntat si era la posició personal de Saura o la posició de la Generalitat. El diputat de CiU ha demanat a Saura que, ja que volen revisar el pacte d’Entesa per la crisi, també revisin el pacte ‘en allò relatiu al desplegament de l’Estatut i el finançament’ i veure ‘si és possible defensar l’Estatut amb un partit al Govern, que és el majoritari, que no està disposat a fer una altra cosa que seguir la veta al PSOE a Madrid’.

Publicitat

Saura ha respost que ‘no hi ha hagut ni un tema en què hagi tingut cap mena de pressió per canviar de posició en relació al PSOE’. De fet, ha afegit que ‘quan en una comissió bilateral el govern espanyol ha presentat una proposta de Rodalies que no és acceptable, i jo dic que no és acceptable, el Govern diu que no és acceptable’. Així, ha assegurat que no hi ha ‘cap mena de supeditació del PSC al PSOE en temes de desplegament’.

A més, el conseller ha defensat que els grups que donen suport al Govern ‘tenen una posició comuna en relació al finançament’. ‘El que no tenen és una posició comuna en relació als pressupostos de l’Estat’, ha dit, però sí en finançament, on la posició és ‘prou contundent i clara’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut