Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Saura diu que la manifestació 1-D dóna força al govern per negociar a Madrid

L’èxit aclaparador de la manifestació de dissabte passat a Barcelona sembla que tindrà algun fruit. Si més no això és el que ens intenta fer creure Joan Saura, que afirma que el govern català reforça la seva posició de cara a les negociacions amb el govern central per impulsar el desplegament del nou Estatut. Després de la reunió del Consell de Govern- aquesta multitudinària manifestació ‘reforça les posicions de contundència, de negociació i exigència que té la Generalitat’, perquè demostra que darrere té ‘una part important’ de la ciutadania.

Redacció
Redacció 05/12/2007

El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha expressat el respecte de l’executiu davant la massiva concentració davant els actuals problemes a les infraestructures del país. A més ha afirmat que això dóna ales i força al govern per negociar a Madrid.  Així és demostra que la Generalitat té al darrere ‘una part important’ de la ciutadania.

De totes maneres, ja poem ser forts que Saura també ha explicat que des de Madrid existeix una ‘certa incomprensió’ a diferents nivells de l’administració central i del govern espanyol a l’hora d’aplicar i desenvolupar el nou Estatut.

El responsable d’Interior ha dit que ‘no es tracta d’anar a esgarrapar res, sinó que s’apliqui la llei’. Sauras’ha referit a l’actitud reticent d’alts funcionaris de l’Estat, que ‘no tenen interioritzat’ que existeix un nou Estatut d’autonomia a Catalunya.

Així ha conclòs que troba ‘a faltar encara una major rapidesa, eficàcia i voluntat’ en el govern central. Saura ha recordat que l’executiu espanyol també té l’obligació de complir una llei com l’Estatut.