Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Saura creu que cal reformar la Llei de l’avortament per introduir l’indicador socioeconòmic

El president d’ICV, Joan Saura, considera que cal modificar la Llei de l’avortament per introduir un quart supòsit que permeti a les dones avortar dins d’un termini delimitat, que seria l’indicador socioeconòmic. D’aquesta manera, el dirigent d’Iniciativa ha mostrat la seva satisfacció per les intencions del govern de José Luís Rodríguez Zapatero de revisar aquesta llei en la pròxima legislatura, davant la controvèrsia que ha aixecat la qüestió en les darreres setmanes per les investigacions policials en les clíniques del doctor Carlos Morín.

Redacció
Redacció 19/12/2007

Després d’una roda de premsa del Departament d’Interior sobre bones pràctiques cap al col·lectiu immigrant, el president d’ICV ha fet unes declaracions sobre les intencions del president de Zapatero de donar resposta al problema dels avortaments destapat arran de les inspeccions en diferents clíniques.

Per Saura, la llei ‘és insuficient’ i cal una modificació que ‘incorpori el quart supòsit’, que segons debats anteriors seria aquell pel qual les dones poden avortar dins d’uns terminis delimitats quan consideren que les seves condicions socials i econòmiques ho fan necessari, un supòsit vigent en altres països. Saura també ha recordat que aquesta reforma estava prevista en el programa electoral de diferents partits polítics, com el seu o el PSOE.