Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Saura compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre l’actuació dels Mossos

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha anunciat que s’ha encarregat un informe sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant el dia d’ahir en els enfrontaments amb els estudiants anti-Bolonya. Un cop el tingui, compareixerà al Parlament per donar explicacions però fins llavors, ha evitat qualificar l’actuació policial. El conseller s’ha mostrat ‘preocupat’ i ha demanat disculpes a les persones ferides. Ja des d’ahir i encara durant el matí d’aquest dijous, s’han anat succeint les reaccions qüestionant la proporcionalitat de les càrregues dels Mossos.

Redacció
Redacció 19/03/2009

El conseller es reunirà amb el Sindicat de Periodistes i també ha parlat amb el degà del Col·legi de Periodistes amb qui ha acordat signar un conveni per garantir l’exercici de la professió periodística en les manifestacions. Un grup de periodistes gràfics van ser agredits pels Mossos d’Esquadra un cop dissolta la manifestació d’ahir al vespre, tot i que anaven correctament identificats. El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha anunciat que es personarà en els processos legals que s’iniciïn per aquests incidents.

Rebuig generalitzat a l’actuació dels Mossos d’Esquadra

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, juntament amb la Federació de Veïns de Barcelona (FAVB), l’ Observatori dels drets econòmics, socials i culturals (DESC), l’ Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH), l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH), Justícia i Pau i SOS-Racisme entre d’altres, han denunciat l’actuació dels mossos d’esquadra aquest dimecres posteriors al desallotjament de la UB. Demanen a Interior que s’investiguin els fets i es depurin les responsabilitats i es plantegi el cessament del Secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, i del Director policial, Rafael Olmos.

També han criticat l’actuació policial el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el sindicat de l’Ensenyament USTEC, la Secció Sindical de CCOO de les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Candidatura d’Unitat Policial (CUP) i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)