Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Saura assegura que no té cap proposta ferma de Trànsit per estrènyer els carrils de les vies ràpides

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha assegurat que no té cap proposta ferma del Servei català de Trànsit d’estrènyer els carrils de les vies ràpides, tal com ahir va avançar el director del SCT, Josep Pérez Moya. Segons Saura es tracta d’una idea de Trànsit que encara està en una fase d’estudi molt primerenca i que a ell encara no li han fet arribar cap document. Saura ha afegit que si prosperés la mesura hauria de tenir el consens de la resta de departaments del Govern i també dels diferents agents que intervenen en la regulació del trànsit.

Redacció 29/01/2008

Pel conseller no ajuda gens que l’existència de l’estudi hagi arribat a l’opinió pública de la manera que ho ha fet perquè ‘la precipitació no és bona’. Saura ha assegurat que en tres o quatre setmanes podria tenir l’estudi i no ha volgut valorar la idoneïtat de la mesura.

Per altra banda el conseller ha explicat que la limitació de la velocitat a 80 km/h en les vies d’accés a Barcelona ha estat positiva en aquest primer mes d’aplicació de la nova normativa.

En declaracions a Catalunya Radio, Saura també ha matisat que no hi va haver informació contradictòria entre el departament d’Interior i el ministeri d’Interior respecte la imminència d’un atemptat a Barcelona per part de la cèl·lula islamista detinguda al Raval. Segons el conseller, les investigacions policials van determinar que no hi havia possibilitat d’atemptar a curt termini tot i que el jutge va voler donar crèdit al testimoni protegit que va assegurar que sí que hi havia un objectiu fixat i una data per atemptar.

Ara les investigacions s’han centrat en la recerca dels explosius, una mostra dels quals la van trobar en el registre dels domicilis del Raval. Es tracta de nitrocel·lulosa. Segons Saura se’n varen trobar uns 20 o 30 grams. Saura també ha avalat l’actuació del ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, davant les informacions ‘extremadament greus’ que tenia.