Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sarkozy afirma que revisarà les seves relacions amb Andorra per controlar els paradisos fiscals

|

- Publicitat -

L’entrevista es feia al vespre de la mà de diferents entrevistadors de televisió i ràdio des del palau de l’Elisi com a reacció a la vaga general a França de dijous passat. En l’apartat de política internacional i davant les qüestions del periodista Alain Duhamel, per part de l’emissora RTL, Sarkozy ha manifestat que, entre les reformes estructurals que s’han de prendre al pròxim G-20, hi ha d’haver la dels paradisos fiscals.

Quan el periodista li ha reiterat la pregunta de com seria capaç de fer-ho, el president francès ha dit que, juntament amb la canceller alemanya Angela Merkel, anirien a Londres a buscar aquests resultats, ‘si no, la gent es rebelarà i tindrà raó’. Immediatament després, Sarkozy ha citat els països d’Andorra, Mònaco i Luxemburg.

Publicitat

Es dóna la circumstància que el cap d’estat de Luxemburg, Jean-Claude Junker, que també és el ministre d’economia d’aquest país del Benelux, és el president de l’Eurogrup, la reunió de ministres de finances del països membres de l’euro. Sarkozy, tot i això, ha anunciat el 22 de febrer una cimera prèvia de caps d’estat que formen part del G-20: França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Espanya i Holanda.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut