Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Sarkozy afirma que revisarà les seves relacions amb Andorra per controlar els paradisos fiscals

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha afirmat aquest dijous en una entrevista televisada que ‘desitja revisar les relacions amb Andorra, Mònaco i Luxemburg’, en el moment en què que ha parlat sobre el control dels paradisos fiscals. En una emissió d’una hora i mitja, la qüestió dels canvis estructurals en l’economia mundial davant de la crisi ha servit perquè el cap d’estat francès, que també és copríncep andorrà, manifestés la seva voluntat de modificar l’estatut d’aquests tres països a la propera cimera del G-20 a Londres, el 2 d’abril. Com a preparació, Sarkozy ha anunciat una reunió el 22 de febrer amb els sis estats de la Unió Europea membres del G-20, entre ells l’estat espanyol.

Redacció
Redacció 06/02/2009

L’entrevista es feia al vespre de la mà de diferents entrevistadors de televisió i ràdio des del palau de l’Elisi com a reacció a la vaga general a França de dijous passat. En l’apartat de política internacional i davant les qüestions del periodista Alain Duhamel, per part de l’emissora RTL, Sarkozy ha manifestat que, entre les reformes estructurals que s’han de prendre al pròxim G-20, hi ha d’haver la dels paradisos fiscals.

Quan el periodista li ha reiterat la pregunta de com seria capaç de fer-ho, el president francès ha dit que, juntament amb la canceller alemanya Angela Merkel, anirien a Londres a buscar aquests resultats, ‘si no, la gent es rebelarà i tindrà raó’. Immediatament després, Sarkozy ha citat els països d’Andorra, Mònaco i Luxemburg.

Es dóna la circumstància que el cap d’estat de Luxemburg, Jean-Claude Junker, que també és el ministre d’economia d’aquest país del Benelux, és el president de l’Eurogrup, la reunió de ministres de finances del països membres de l’euro. Sarkozy, tot i això, ha anunciat el 22 de febrer una cimera prèvia de caps d’estat que formen part del G-20: França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Espanya i Holanda.