Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Sàpiens

Sàpiens és molt més que una revista d’història, és un referent cultural a Catalunya. És una revista del màxim interès pels seus lectors ja que la informació que conté està […]

Redacció
Redacció 07/02/2009

Sàpiens és molt més que una revista d’història, és un referent cultural a Catalunya. És una revista del màxim interès pels seus lectors ja que la informació que conté està directament vinculada al seu passat i entorn més proper.

Està escrita per professionals que saben arribar a la gent utilitzant un llenguatge molt proper. Inclouen la informació més rigorosa tenint en compte fins l’últim detall i ho fan de forma divertida, amena i apassionant, establint un marc de confiança amb el lector.

La revista Sàpiens va sorgir per omplir un buit que hi havia en el mercat pel què fa a revistes de divulgació de la nostra història en català. Va ser impulsada el novembre del 2002 per Oriol Soler, llavors gerent de l’empresa Critèria SCCL, Eduard Voltas, el primer director, l’historiador Jordi Creus i el periodista Joan Morales. Mentre que el primer equip de disseny estava format per Júlia von Fraunberg i Cristina Serrano.

La revista combina reportatges sobre la història de Catalunya i del món, amb un bon equilibri entre les diverses èpoques històriques: prehistòria, època antiga, medieval, moderna i contemporània.

Des del primer número fins a l’actualitat (i ja en van 76), la publicació ha anat renovant contínuament tant els seus continguts com el seu disseny per tal d’oferir als lectors un producte rigorós, modern i atractiu, que els permeti descobrir i apassionar-se amb la pròpia història.

En aquests sis anys d’existència, Sàpiens ha vist reconeguda la seva tasca amb diverses distincions com el premi del Gremi d’Editors de Catalunya o el premi APPEC a la millor nova revista. A part, diversos dels nostres col·laboradors han estat guardonats en diferents certàmens pels articles escrits a la nostra revista.

Característiques tècniques

Director revista: Jordi Creus
Cap de redacció: Clàudia Pujol
Redacció: Sònia Casas
Disseny i maquetació: Àlex Novials
Editor: Sàpiens Publicacions
Adreça: Corders, 22-28,  08911 – Badalona
Telèfon: 902 15 10 50
Correu electrònic
: sapiens@sapienspublicacions.com
Web
: www.cultura03.com/sapienspublicacions/index.html

Tirada: 31.199 exemplars
Subscriptors: 7.800 subscriptors
Periodicitat: Mensual
Números: 12 a l’any
Cobertura: Països catalans

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat