Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Sanz aplaudeix la gestió de Trias amb TMB: l’Ajuntament ha incrementat en els últims 6 anys l’aportació al transport públic

Redacció | La tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reconegut que la pujada de preus del transport públic a la ciutat es deu, en gran part, a la retallada de més del 50% dels recursos de l'Estat. I afirma que l'Ajuntament, en qüestions pertinents al transport, fa més de 5 anys que està posant molts esforços.

Redacció
Redacció 12/01/2018
L'Ajuntament “ha incrementat en els últims 5-6 anys gairebé un 80% l'aportació al transport, que és metropolità i d'abast nacional”, ha reconegut Sanz en una entrevista a Betevé.

Unes paraules que contradiuen a la mateixa Sanz, que va ser molt crítica amb la pujada de preus i la gestió del transport públic, en general, durant la legislatura de Xavier Trias.


 

L'Estat redueix un 50% la seva aportació
 
Amb tot, la regidora de Nou Barris ha assegurat que l'Ajuntament posa en tot el finançament anual “gairebé uns 140 milions d'euros” per intentar compensar la retallada del 50% del govern de l'Estat.
 
Tanmateix, ha explicat que la pujada de preus és una responsabilitat compartida. “L'espai on es decideixen les tarifes, la Generalitat té majoria i la veu cantant”, ha dit. 
 
En aquest sentit, ha exigit a l'Estat que recuperi una part dels recursos per poder congelar les tarifes. “Ho hem fet durant dos anys però una ciutat sola no pot superar això”, ha conclòs.

 

Protestes contra la pujada de preus

La plataforma Stop Pujades va organitzar aquesta setmana actes reivindicatius a una vintena d'estacions de metro, de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat principalment a la ciutat de Barcelona per rebutjar l'increment de preu que s'ha aplicat a principi d'any.

La plataforma compta amb la col·laboració d'alguns Comitès de Defensa de la República. La CUP, de la seva banda, dona suport a la reivindicació.