Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Santi Vila va a buscar als EUA el que no li dóna Pastor

En virtut de l’acord amb la universitat de Berkeley, el departament que dirigeix Santi Vila farà una primera prova de monitorització de combois de rodalies en temps real. De fet, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que aquest sistema “ja està implantat als sistemes modals d'autobusos, és hora de fer-ho també en serveis ferroviaris”.

Redacció
Redacció 20/05/2015

Mentre l’Estat espanyol posa tota la seva atenció en construir línies ineficients d’AVE, o en boicotejar el corredor mediterrani a Europa, sense èxit, el conseller Vila sembla sortir de l’encanteri de la ministra Pastor i ara ha posat en marxa una prova pilot per monitoritzar els trens amb l’objectiu de “repercutir clarament en la millora de la fiabilitat del servei i en la millora de les condicions de seguretat amb que es presta”.

Vila ha explicat que és un acord embrionari “però que fixa un marc de relació que permetrà incorporar totes les innovacions vinculades a la mobilitat sostenible”. Amb aquest sistema es podran localitzar tots els trens en temps real i es podrà obtenir més informació sobre possibles retards o d’altres incidències. L’acord també permetrà millorar altres serveis com ara la gestió dels peatges en hores punta, i la seva descongestió en aquestes franges horàries.