Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Santi Vila reivindica el seu independentisme davant els crítics

Santi Vila ha calmat els ànims sobiranistes aquest matí després d’una controvertida piulada la setmana passada i una entrevista a El País que també va aixecar polseguera ahir. En una entrevista a RAC1, el conseller de Cultura ha reivindicat el seu independentisme però sense renunciar al seu discurs: “El projecte polític que busca la independència no es busca per raons culturals i lingüístiques, sinó perquè estem convençuts que ho podem fer molt millor amb un estat propi que amb un estat en mans d’unes elits madrilenyes”. 

Redacció
Redacció 07/10/2016
Sobre la sentència “Catalunya té una cultura espanyolíssima” que va publicar El País a l’entrevista, Vila també s’ha volgut explicar: “El superlatiu ‘espanyolíssima’ és una exageració, una provocació, que senzillament ve a dir que aquesta cultura mil·lenària que tenim té la immensa fortuna que és una cultura i una nació molt oberta, on hi ha participat influències d’arreu i evidentment la influència espanyola és molt determinant, com ho és la mediterrània”. 
No tornaran els toros a Catalunya
 
D’altra banda, tot i que Vila va votar el 2010 al Parlament en contra de prohibir els toros, ara ha deixat clar que “aquest debat està superat” perquè la societat està canviant i ara “la gent viu els toros com un espectacle molt agressiu”. No ha negat la seva afició a la tauromàquia, però sí que ha dit que fins i tot si el TC suspèn la norma català que la prohibeix, “jo estic absolutament convençut que no tornarà a haver-hi toros aquí”. De fet, ha reobert el debat sobre la necessitat de donar un nou ús a la Monumental. Per exemple, ha afirmat que podria ser un espai d’espectacles equivalent al Palau Sant Jordi però de format més petit, amb deu o dotze mil persones d’aforament. 

Comparacions odioses

En un moment de l'entrevista, li han preguntat a Santi Vila si ell era el nou “Duran i Lleida”. El conseller ha respost que “aquest tipus d'acusacions el dolien molt” distanciant-se així del llegat del polític d'Unió, eminentment unionista.

Relacionats