Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Santi Vidal fa oposicions per ser conseller de Justícia

Santiago Vidal insinua que després de les eleccions del 27-S podria entrar a l’executiu català. Ho ha dit per justificar per què no va acceptar ser el número 2 d’Alfred Bosch a la llista d’ERC a Barcelona: “Potser a l’octubre faig una altra cosa”. El jutge s’ha mostrat il·lusionat per ser el titular de justícia durant la propera legislatura i ha donat la sensació que no només és un somni, sinó que la qüestió ja s’ha parlat en cercles privats. 

Redacció
Redacció 21/03/2015

Vidal ha afirmat que no es podia comprometre com a regidor durant quatre anys en una entrevista a Catalunya Ràdio, i a preguntes de l’entrevistadora sobre la possibilitat que sigui el conseller de Justícia, ho ha deixat ben clar: “Un té les seves il·lusions a la vida, a qualsevol jurista i molt més a un jutge li ha de fer molta il·lusió executar totes les polítiques de justícia de tot el país”.

A més, ha opinat que li agradaria un govern de coalició després de les plebiscitàries, una condició gairebé indispensable perquè ell fos el titular de Justícia si CiU governa, tenint en compte que el jutge ha mostrat la seva afinitat a ERC: “Al meu cor batega l’esperit d’Esquerra”. De fet, fins i tot s’ha mostrat partidari sense embuts de la llista unitària, perquè “l’enquesta del CEO diu que per separat no anem bé, s’hauria de veure si junts anirien millor”.

El magistrat suspès ha explicat que el govern va trobar un petit obstacle que donés suport als republicans a la llista municipal per Barcelona per entrar a l’executiu com a col·laborador, però que tanmateix això no va esguerrar el ‘fitxatge’. Sobre les tasques encomanades per Mas, no les ha volgut concretar, però tindran un perfil molt tècnic i poc polític, mentre que el sou serà exactament el mateix que tenia com a jutge fins que el van suspendre.