Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Santamaría, de vantar-se que Rajoy ha empresonat els independentistes a dir que el procés és un ”fake”

Redacció | Qualsevol diria que el bloc del 155 ha concorregut en aquestes eleccions sense tenir davant un adversari mancat d'igualtat de condicions.

Redacció
Redacció 18/12/2017
Malgrat tenir més pressupost, més presència televisiva i els candidats rivals empresonats o a l'exili, el bloc del 155 viu en un estat de nervis davant l'oportunitat que l'independentisme el 21 de desembre clavi un cop final a l'autoritarisme de l'Estat amb una victòria electoral contundent.
 
Una de les cares més representatives d'aquests nervis és la de la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, que si aquest cap de setmana es vantava de què Rajoy i el Partit Popular van vulnerar la separació de poders per “escapçat” l'independentisme i empresonar-lo, avui, al Senado, ha titllat de “fake en tota regla” el procés. Una afirmació que contrasta amb els esforços del Gobierno per desprestigiar la Generalitat amb les seves ambaixades a Europa, la repressió policial de l'1 d'octubre amb 10.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, l'empresonament i l'exili dels líders independentistes i la permanent judicialització del moviment sobiranista.