Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Santamaría carrega contra Rufián i Puigdemont

Segueixen les reaccions al discurs de Gabriel Rufián i la previsible negativa a parlar del referèndum a Catalunya. Si Mariano Rajoy va ser molt clar a l'hora de dir que no està permès parlar i negociar sobre la unitat d'Espanya ni de la igualtat dels espanyols: “És inútil sotmetre-ho a negociació, ni ho puc fer jo ni ho pot fer ningú”. És “responsabilitat de tots” que no se sotmeti a discussió. La seva mà dreta, Sáenz de Santamaría, segueix la mateixa teoria i avisa que malgrat que l'executiu està disposat a dialogar, no hi haurà cap “imposició” per fer un referèndum.

Redacció
Redacció 30/10/2016
No està de menys que els populars, ja que els socialistes han facilitat que el seu candidat sigui el president del govern, tinguin alguna referència amb el PSOE. Sigui per cortesia o per falsa amistat, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha estat molt dura amb Gabriel Rufián a l'hora de valorar el seu discurs d'ahir. Per a Santamaría, és “intolerable” la falta de respecte a partits que són “tant o més democràtics que el seu”. Contraria a la contundència del republicà, la popular afirma que hi ha formes d'estar al Parlament que “no són acceptables, tots els ciutadans mereixen un respecte i els seus representants també” per reblar que els ciutadans no volen això, només fa que augmentar “el descrèdit, i el primer el del senyor Rufián”.
 
Res a parlar sobre referèndums
 
Rajoy va avisar, Santamaría ha sentenciat. El president Rajoy està a disposició del president Puigdemont “per parlar dels assumptes d'un president d'una comunitat autònoma”. Sense obrir cap porta, la vicepresidenta avisa que el president català “no pot arribar i dir em dónes un referèndum pactat o el faig sense pactar” i etzibar “això no és un diàleg, és una imposició”. El govern espanyol es mostra disposat a parlar, però només “d'allò que poden parlar”.
 

Relacionats